Miercuri, 22 Mai 2024
Curs valutar BNR

1 USD = RON
1 EUR = RON

Curs valutar BNR - Banca Nationala a Romaniei
Agenda Constructiilor - Portal stiri din constructii
Fonduri Europene Nerambursabile

Intrebari frecvente

Back Inapoi
 

De ce zid de caramida?

1. Caramida, şi-a dovedit durabilitatea in timp.
2. Prin perforaţiile (golurile) verticale subtiri judicios distribuite se asigurã la orice model de caramida o rezistenţã mecanicã de peste 10 MPa şi o rezistenţã termicã suficientã.
3. Se asigura un raport optim intre densitatile materialelor beton - caramida. La zidul de materiale superuşoare (BCA, lemn, etc.) raportul este defavorabil (betonul din grinzi, stâlpi, planseu, etc. este foarte greu iar umplutura foarte uşoarã).
4. Permisivitatea optimã la vapori de apa, asigura confortul optim atât iarna cât si vara pentru caramida.
5. Caramida nu are radioactivitate. In Germania producţia de BCA a fost limitata din acest motiv. La BCA materialul de baza - alumina - se gãseşte in zona zãcãmintelor de uraniu.
6. Caramida esre rezistenta la factorii biodegradabili - mucegai, ciuperci, aciditate şi/sau alcalinitate etc.
7. Caramida esre rezistenţã la foc. Nu transmite arderea şi nu se distruge din cauza dilatãrilor generate de incendiu.
8. Caramida este un produs 100% natural. Argila, apa, focul si geometria golurilor asigurã rezistenta termica (THERMO) si rezistenta pietrei (KRON).

De ce caramida THERMOKRON?

1. Caramida Thermokron nu este casanta. Caramida asigurã in zid o „elasticitate” la unda de şoc generatã de cutremurele de mare adâncime. Catedrala Sf. Sofia din Constantinopol are in ziduri caramida „ elastica”.
2. Caramida Thermokron are rezistentã garantatã la compresiune, in plan vertical chiar dacã viteza de aplicare a forţei este mai mare.
3. Prin geometria golurilor judicios distribuitã, consumul de mortar la rostul orizontal este minim şi in goluri intra puţin mortar. Se asigurã astfel o rezistenţã termicã bunã a zidurilor construite din caramida Thermokron. De asemenea, se asigurã o rezistentã la compresiune de minim 2,5 MPa in plan orizontal. In caz de cutremure zidaria din cadrele de beton armat trebuie sa asigure aceasta cerinta.
4. Caramida Thermokron are o aderentã bunã cu mortarul din rosturile orizontale si verticale, fapt ce genereaza marirea rezistentei la forfecare a zidurilor.
5. Caramida Thermokron nu contine oxid de calciu (CaO) care in contact cu apa formeazã hidroxidul de calciu care se dilatã si fisureazã local caramida.

Care sunt avantajele constructiilor executate din caramida ?

1. Caramida (portanta) asigurã rezistenţa necesarã construcţiilor si in zone seismice avand rezistenta la compresiune pe plan vertical, respectiv pe plan orizontal .
2. Caramida asigurã o izolare termicã si acusticã superioarã.
3. Caramida este un produs 100 % natural.
4. Caramida asigurã un confort si climat interior plãcut atât in sezonul rece cât si in sezonul cald.
5. Caramida oferã soluţii rezistente si creative in amenajãrile interioare si asigurã senzaţia de prospeţime a confortului.
 


 

Kronberger Group S.A. este unul din cei mai mari producatori de caramida din Romania comercializand caramida THERMOKRON.
 
Va oferim preturi avantajoase si efectuam distributia cu mijloace de transport proprii,  de mare capacitate (autotrenuri de 20 tone cu prelata sau semiremorci cu macara proprie pentru descarcare chiar pe santier), acoperind in mod direct si prin distribuitori directi un teritoriu important din suprafata Romaniei – zona de centru, zona de sud, zona de est si zona de nord.

Incepand cu luna august, am lansat pentru Dvs. un modul @nline care, speram noi, prin utilitate va ajuta in rezolvarea calculelor de necesar caramida ale constructiilor pe care le dezvoltati.
Va asteptam sa ne contactati oricand, pentru a va oferi consultanta si sprijin profesional in aplicarea celor mai optime solutii.
 
Echipa Kronberger