Miercuri, 4 Octombrie 2023
Curs valutar BNR

1 USD = RON
1 EUR = RON

Curs valutar BNR - Banca Nationala a Romaniei
Agenda Constructiilor - Portal stiri din constructii
Fonduri Europene Nerambursabile

Informatii tehnice

Back Inapoi
 

Materia prima pentru fabricarea elementelor de zidarie (caramizilor) este argila, exploatata din carierele proprii. Se prelucreaza cu utilaje moderne, se depoziteaza in vederea macerãrii, urmând apoi procesul de fabricare (fasonare, uscare, ardere, paletizare) proces care s-a modernizat in decursul anilor prin achiziţionarea de utilaje moderne, eficiente, in scopul obtinerii de produse competitive.

Produsele THERMOKRON sunt produse cu caracteristici tehnice de calitate controlate, conforme cu cerintele reglementate in conformitate cu reglementarile SR EN 771-1:2003 si SR EN 771-1:2003 / A1:2005. Controlul Producţiei in Fabricã (CPF) este certificat de terţã parte de catre organismul notificat S.C. Quality-Cert Bucuresti in conformitate cu sistemul de atestare 2+ -conform HG 622/2004-. Ca producator de elemente pentru zidarie din arilã arsã, manifestam o atentã preocupare pentru imbunatãţirea performanţelor energetice ale zidurilor realizate cu produsele noastre, preocupare conformã cu Directiva Europeanã 2002/91/CE si Legea 372/2005.

Piaţa a fost si este invadatã de cãrãmizi cu volum mare de goluri (produse cu masa si densitatea redusã) care asigurã pentru caramidã un coeficient de conductivitate termicã redusã (lambda<0.35 W/m0K). Perforaţiile (golurile) verticale având o lãţime mai mare de 8-10 mm, la inzidire se vor umple cu mortar si zidul realizat va fi "rece".

Domenii de utilizare :

Blocurile ceramice din argilã arsã tip cãrãmida THERMOKRON, sunt elemente de zidãrie 100% naturale, se folosesc la constructiile civile, industriale, agrozootehnice, etc, de importantã excepţionalã (A) si deosebite (B), la clãdiri private si/sau publice. Se folosesc la realizarea zidurilor exterioare si/sau interioare, portante sau neportante, la case de locuit si de vacanta, scoli, grãdiniţe, spitale, blocuri de locuinţe sau birouri, magazii, depozite si alte obiective sociale, industriale, militare. Rezistenta la compresiune si capacitatea de izolare termicã si fonicã deosebitã a blocurilor ceramice tip cãrãmida THERMOKRON le recomanda ca elemente de zidãrie ideale pentru obţinerea unor construcţii economice si de inaltã calitate.

Conditii de proiectare, transport, executie, depozitare:

Pereţii structurali portanţi de contravântuire sau de compartimentare se dimensioneazã conform normativelor P2-85 "Normativ privind calculul si executarea structurilor din zidarie", "STAS 10109/1-82 "Lucrãri de zidarie. Calcul si alcãtuire", P100-06 "Normativ pentru proiectarea antiseismicã a construcţiilor de locuinţe, social culturale, agrozootehnice si industriale" care corespund Eurocodului 8 (SR EN 1998-1:2004), Eurocod CR 6 " Proiectarea structurilor de zidãrie. Partea 1-1. Reguli generale pentru structuri de zidãrie armate sau nearmate (SR EN 1996 -1-1) si P 119-99 "Normativ de sigurantã la foc a constructiilor". Cu produsele noastre, in funcţie de zona seismicã, se pot realiza clãdiri pana la P+4 E.

· Transportul se va asigura paletizat şi infoliat pânã la punctul de lucru, cu mijloace de transport adecvate;
· Nu se acceptã transportul in vrac si descãrcarea prin basculare. La inzidire ţeserea se va face cu perforaţiile (golurile) verticale decalate la 1/2 de cãrãmidã, rezultând modularea pereţilor;
· Inãlţimea incãperilor se va modela avându-se in vedere inãlţimea asizei de 100, 150, 200 mm sau mai mare;
· Inainte de utilizare, blocurile ceramice trebuiesc bine udate şi se va folosi mortar de marcã minim M 50;
· Pereţii interiori se vor asigura de elementele structurale cu armãturi de 6 mm in rosturile orizontale la douã asize;
· Acţiunea razelor UV asupra foliei impune perioada maximã de depozitare a paleţilor in aer liber de 6 luni.

Avantaje:

· Izolare termica si acustica superioara produselor traditionale in conditiile asigurarii rezistentei mecanice la compresiune necesare in zonele seismice;
· Economii de materiale si manopera la realizarea zidurilor;
· Confort si climat interior plãcut atat in sezonul rece cât si sezonul cald in incãperi;
· Coeficientul de difuzie a vaporilor de apã este 5/10;
· Posibilitatea utilizãrii acestora şi ca element decorativ in estetica arhitecturalã, in alternantã cu placaje sau zugraveli, provocând imaginaţia creatorilor pentru bun-gust si confort in construcţii.
 


 

Kronberger Group S.A. este unul din cei mai mari producatori de caramida din Romania comercializand caramida THERMOKRON.
 
Va oferim preturi avantajoase si efectuam distributia cu mijloace de transport proprii,  de mare capacitate (autotrenuri de 20 tone cu prelata sau semiremorci cu macara proprie pentru descarcare chiar pe santier), acoperind in mod direct si prin distribuitori directi un teritoriu important din suprafata Romaniei – zona de centru, zona de sud, zona de est si zona de nord.

Incepand cu luna august, am lansat pentru Dvs. un modul @nline care, speram noi, prin utilitate va ajuta in rezolvarea calculelor de necesar caramida ale constructiilor pe care le dezvoltati.
Va asteptam sa ne contactati oricand, pentru a va oferi consultanta si sprijin profesional in aplicarea celor mai optime solutii.
 
Echipa Kronberger